Hygiënische deurklink

Deurklink

Wij hadden net als velen van jullie onze deurdrangers ontkoppelt. Reden? Dat verrekte coronavirus! Experts melden dat het virus gedurende langere tijd op diverse oppervlakken kan overleven, waaronder (roestvast) staal. Deurklinken zijn meestal van metaal en worden met de hand bediend… Je hoeft geen Viroloog te zijn om te realiseren dat deurklinken een grote potentiële bron van besmettingen zijn. Open die deuren dachten wij!

Kan dat niet anders, met een beugeltje of zo? Waarom niet!

Dus na wat 3D tekenwerk en een uurtje of wat 3D printen hadden we eigenlijk al meteen een simpel goed werkend model. De beugel maakt het mogelijk om een deurklink te bedienen met je onderarm in plaats van met je hand.

Het ontwerp is recht toe recht aan, maar werkt verrassend goed. De beugel bestaat uit 2 geprinte onderdelen en lijkt op een aangepaste pijpbeugel. De beugel kan eenvoudig, zonder te boren, aan bestaande deurklinken worden bevestigd.

Komdex Cornona DoorHandle

Gratis

De STL files van de ‘handsfree beugel’ zijn natuurlijk gratis te downloaden op onze website. Het model kan zonder supports worden geprint op een simpele consumenten 3D printer. Wij hebben onze beugels geprint van standaard PLA met een infill % van 30%. Op onze Prusa I3 MK3S printers duurt het circa twee uur om één set te printen. Één set bestaat uit de korte en de lange beugel.

Bevestigingsmateriaal: M6: 4x moeren + 4x boutjes L12mm

3D printen

Er zijn al jaren allerlei hypes omtrent 3D printen. Zoals velen van jullie weten ben ik eigenlijk gaan 3D printen om te onderzoeken hoe nuttig 3D printen nu echt is. Inmiddels hebben wij drie printers en hebben onze computergestuurde voorraadkast de minipaternoster voor een groot deel geproduceerd met behulp van deze drie printers.

Met deze drie consumentenprinters zouden wij in 24 uur tijd circa 36 sets kunnen printen. Wij hebben 32 deuren in ons pand. Ik merk vaak dat veel mensen focussen op de trage productie snelheid, 24 uur ! Zelf kijk ik liever naar de Levertijd: binnen één dag 36 sets, met maar drie printers!

Prusa heeft een nieuwe 3D printer op de markt gezet, de Prusa mini, met vergelijkbare (top)kwaliteit als de uitstekende i3Mk3’s. Kosten €325,- exclusief btw / stuk.

3D printen is er al, maak er gebruik van (zeker nu) en pas het toe in je dagelijkse productiepraktijk!

PS. Onze deurklink is cilindrisch (19mm). Heeft jouw deurklink een afwijkende diameter? Laat het ons weten!

Scroll naar top