Solidworks en Inventor Catalogus

Naast onze Caddossier implementatie en trainingstrajecten zijn we de laatste jaren steeds vaker in gegaan op de klantvraag van CAD cursussen. Omdat we de producten, productieprocessen (ERP) en engineeringswijze (Caddossier) kennen van onze klanten, is het dus voor ons een kleine stap gebleken om in te gaan op hun vraag:

“kunnen jullie voor ons een CAD cursus organiseren op basis van onze producten?”

Tijdens deze 1 op 1 cursussen kwam steevast de vraag naar voren of wij niet iets handigers hebben dan de zware Toolbox- of Content center databases van Solidworks en Inventor. Veel klanten willen een kleinere lichtere set bibliotheekdelen, aangevuld met hun eigen standaards. Eea zou geïntegreerd moeten zijn in zowel CAD en ERP.

Momenteel werken we aan een catalogus functie die antwoord moet geven op deze vraag. Vaak gaat het om (voorkeurs) Buizen, Profielen, lasbochten, standaard bouten, lagers, traptredes etc.

Vorige maand meldden we al op Instagram dat we druk in de weer zijn met deze nieuwe functionaliteit. Momenteel leggen we de laatste hand aan deze catalogus functionaliteit. Voor de volledigheid nog eens een aantal inzichten op een rij:

  • De Toolbox/Content Center van Solidworks/Inventor is voor simpele zaken als balken en kokers te complex/uitgebreid.
  • De Weldments van Solidworks en de Framegenerator van Inventor wijken qua functionaliteit enorm af van de normale standaard functionaliteit.
  • Standaard werkwijzen in CAD tbv zaaglijsten inclusief hoeken voor machine frames e.d.
  • Standaard CAD parts zijn eigenlijk artikelen in ERP, op dit niveau kunnen koppelen zou ideaal zijn.
  • De Catalogus moet te gebruiken zijn met standaard CAD functionaliteit.

De Catalogus functie is momenteel in Beta en binnenkort onderdeel van een volgende update van Caddossier.

De catalogus wordt geleverd met een complete set staalprofielen, buizen, lasbochten, bouten, moeren, traptreden.

De catalogus kan naar eigen inzicht worden uitgebreid met uw standaard onderdelen. Hou het Komdex nieuws in de gaten voor de exacte release datum!

Scroll naar boven
Scroll naar top