Titelblok

Titleblocks vroeger ook wel de ‘rechter onder hoek’ van een tekening genoemd, bevatten de gegevens over de tekening. De BOM Bill Of Material templates zorgen voor de stuklijst. Klinkt logisch, maar in de Solidworks en Inventor praktijk valt het goed aanmaken van dergelijke templates niet mee. Op zich is dit bij onze consultants een bekend fenomeen te meer omdat er veel vraag naar is tijdens onze CAD cursussen.

De 3D CAD templates zijn vergelijkbaar met rapporten uit ERP, zoals Offertes, Opdrachtbevestigingen, Pakbonnen noem maar op. Punt is dat dergelijke ERP Templates ook niet makkelijk zijn en dat de CAD templates nog net even iets complexer zijn.

Ga maar eens zoeken op Youtube. Je vindt dan honderden filmpjes over dit onderwerp en eigenlijk is er niet 1 goed te volgen. Sommige problemen zijn gewoon complex. Ik heb dan ook maar geen poging ondernomen om ook zo een filmpje te maken. Ik geef jullie gewoon het resultaat!

Als de lengte van een koker wijzigt zie je dat terug op de stuklijst. Het zelfde geldt voor plaatwerk, de uitslag maten veranderen mee in de stuklijst regels. Je zou bijna zeggen ‘automatisch’, niets is minder waar (vandaar die honderden filmpjes hoe je dat moet realiseren).Wil jij ook een goed functionerende Titelblok met bijpassende stuklijst templates? Neem dan gerust eens contact met ons op, wellicht kunnen we je sneller op weg helpen dan al die goed bedoelde filmpjes op youtube!

Scroll naar boven
Scroll naar top